Triggerpointmassage - Relax4You

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Triggerpointmassage

Massages


Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn vaak de directe oorzaak van hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarm en carpaal-tunnel syndroom. Ze zijn de oorzaak van de pijn in gewrichten zoals de schouder, de pols, de heup, de knie, de enkel... en worden vaak verkeerd aanzien voor artritis, tendinitis, bursitis of als letsel aan de gewrichtsbanden.
Triggerpoints veroorzaken ook sensomotorisch disfuncties zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornis, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Onderzoek heeft zelfs aangewezen dat zelfs fibromyalgie zijn oorsprong kan hebben in triggerpoints.
Triggerpoints zijn kleine spierknopen die voor veel lichamelijke pijnklachten kunnen zorgen. Ze kunnen ontstaan door stress, verkeerde houding, voeding, overbelasting en lichamelijk letsel door valpartijen of ongelukken e.d. Druk je op de spierknoop dan geeft dit pijn, deze pijn kan uitstralen naar een heel ander nabij gelegen gebied.
Het verminderen of verhelpen van pijn door middel van triggerpoint massage is een zeer effectieve methode. De behandeling bestaat uit diepe massage door de massagetherapeut.

Waarom triggerpoint-therapie?
Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nek(met uitstralingspijn in hoofd)-, schouder (met uitstralingspijn in de schoudergordel en arm)- en rugpijn(met uitstralingspijn in been) zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd: ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.
Er zijn tegenwoordig veel mensen met onverklaarbare pijnen, (hiermee wordt bedoeld dat deze mensen, pijn hebben die niet verklaard kunnen worden door artsen, neurologen of andere deskundigen). Dit kan dan te maken hebben met actieve triggerpoints, die in een bepaald deel van het lichaam een uitstralingspijn veroorzaken. Een makkelijk voorbeeld hiervan is, iemand heeft pijn in zijn hoofd(het uitstralingsgebied). Deze pijn kan veroorzaakt worden door actieve triggerpoints in de schoudergordel of nek. Dit kan dus inhouden, dat de uitstralingspijn niet in het hoofd zelf zit, maar elders.

Tarief:
Duur 30 min: 20€
Triggerpointmassage


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu