Reiki - Relax4You

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

ReikiWat is reiki?
Letterlijk vertaald uit het Japans betekent Reiki 'universele levensenergie', de kosmische energie die overal aanwezig is en alles onderling met elkaar verbindt. Reiki gebruikt deze energie om genezing te bewerkstelligen door middel van zachte handoplegging. Reiki staat los van religie, oordeelt niet over goed of slecht maar volgt de meest zuivere intentie van de kosmos. Deze universele energie heeft een zeer liefdevolle, onvoorwaardelijke vibratie die je ziel herkent en die inwerkt op fysiek, emotioneel, mentaal & spiritueel vlak. Ze trilt blokkades los, voert afvalstoffen af en bevordert je gevoel van welbevinden. De fysieke en emotionele pijn verzacht en tegelijk worden de onderliggende oorzaken mee aangepakt. Bij ziekte werkt Reiki ondersteunend en aanvullend; het versnelt het proces van genezing, stimuleert je zelfgenezende vermogens, bevordert je innerlijke groei en creëert bewustzijn en evenwicht tussen lichaam en geest, spiritualiteit en materie.  helpt je dichter bij je eigen kern te blijven en minder energie te verspillen aan onbenulligheden of kuren van het ego waardoor je gemakkelijker meedrijft op de stroom van je leven. Reiki kan tot veel prachtige dingen leiden maar het is geen wondermiddel dat alles voor je oplost zonder dat je er zelf nog iets voor moet doen. De mate waarin Reiki je leven zal veranderen hangt af van je eigen inzet en bereidheid aan je innerlijke groei te werken. Reiki behandelingen kunnen gegeven worden aan allen die er voor open staan. Ook voor baby's en kinderen, ouderen en stervenden. Reiki op palliatieve. Reiki is niet alleen een vorm van healing maar ook een comfort therapie.

Behandeling
U ontvangt een behandeling van een Reiki-gever. Deze fungeert als doorgeefkanaal van energie. De energie stroomt, in krachtige geconcentreerde vorm door de handen van de gever, het lichaam van de ontvanger binnen. Deze energie gaat door alle materialen heen, u kunt dus gewoon uw kleren aanhouden. Reiki werkt voor iedereen anders, de hoeveelheid aan energie past zich aan, aan wat de ontvanger op dat moment nodig heeft. Daarom heeft Reiki geen negatieve bijwerkingen. Het kan echter zijn, dat na een behandeling oude emoties loskomen. Deze hebben dan al die tijd vastgezeten in het lichaam ( blokkades ). Verwerk deze emoties dan alsnog en negeer ze niet. Ook kan het zijn dat er hoofdpijn ontstaat, dit komt omdat het lichaam gifstoffen afvoert. Er wordt daarom ook aangeraden om na de behandeling veel water of kruidenthee te drinken om de afvoer van die gifstoffen snel te laten verlopen. Reiki geeft innerlijke rust en is een goede manier om de zorgen van alle dag van u af te zetten en even tijd voor u zelf te nemen, niets te moeten. De reinigende behandeling is goed om mee te beginnen. Het doel van Reiki is niet uitsluitend het helen van ziektes maar ook de balans van de geest en de gezondheid van het lichaam. Reiki helpt je in harmonie te leven met jezelf en de kosmos.

De voordelen van Reiki:
* vermindert stress en zorgt voor een diepe ontspanning
* verzacht pijn
* versterkt het immuunsysteem
* stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam
* kan zowel bij acute (bvb. blessure of verwondingen) als chronische problemen (astma, slapeloosheid, hoofdpijn,...)
ondersteuning bieden
* helpt het lichaam aansterken na operaties of zware medische behandelingen
* stimuleert de ontgifting van het lichaam en reinigt de chakra's
* verhoogt je energiepeil
* bevordert creativiteit en helderheid van geest
* stimuleert spirituele groei en het doorbreken van emotionele patronen

Belangrijk!
Reikibehandelingen vervangen geenszins het bezoek aan de dokter.
Ernstige gezondheidsproblemen en alles wat daar op uit kan lopen behoren door competente medische deskundigen gediagnosticeerd en behandeld te worden.
Gedurende het genezingsproces kan Reikitherapie dan als extra ondersteuning en stimulans worden gegeven.


Reiki voor kinderen
Op natuurlijke wijze kan Reiki uw kind helpen. Vaak vinden kinderen Reiki heel prettig. Ze voelen beter wat ze willen en het zelfvertrouwen neemt toe. Een onzeker kind zal beter voor zichzelf durven opkomen. Angst kan naar de achtergrond verdwijnen.
Reiki kan helpen bij:
* slaapproblemen / nachtmerries
* drukke kinderen
* onzekerheid
* een slechte weerstand.
De duur van de behandeling varieert van een kwartier tot een ½ uur. Een kind staat nog heel open, waardoor het snel energie kan opnemen. Hoe jonger hoe korter de behandeling.


Tarief:
Duur voor volwassen: 1 uur - 50€
Duur voor kinderen: 30 min - 25€


De Reiki Leefregels

Alleen vandaag, maak ik me geen zorgen
Alleen vandaag, maak ik me niet boos
Alleen vandaag, wil ik mijn leven eerlijk verdienen
Alleen vandaag, ben ik dankbaar voor alles dat ik heb
Alleen vandaag, ben ik vriendelijk voor alles dat leeft

Reiki


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu