Kindermassage - Relax4You

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kindermassage

Massages


In onze drukke en stressvolle samenleving leiden ook kinderen vaak onder de druk van presteren, drukke agenda's, een overvloed aan prikkels, ...  De verwachtingen liggen vaak hoog.
Massage brengt kinderen tot rust. Ze komen weer in balans.

Tijdens het masseren komt het knuffelhormoon (oxytocine) vrij in het lichaam. Dit hormoon zorgt voor "zich prettig voelen". Met de toename van oxytocine neemt de hoeveelheid stresshormonen af. Kinderen voelen zich veilig en ontspannen. Ze kunnen zich na een massage beter concentreren. Ze hebben weer meer aandacht voor de wereld om zich heen.

Door kinderen regelmatig te masseren, worden ze zich "bewust" van hun eigen fysieke lichaam en van hun eigen fysieke grens, met name hun huid! Kindermassage geeft hen een positief lichaamsbesef.

Door kindermassage kunnen kinderen:
beter slapen en staan ze lekker uitgerust en ontspannen weer op
beter leren
zich beter concentreren
beter samen werken
beter samen spelen
beter communiceren
beter groeien
minder agressief worden

Kindermassage geeft minder onrust in het lijfje, emotionele zekerheid, werkt bevorderend voor de spijsvertering en pijnstillend. Kortom, kinderen voelen zich "goed in hun vel"!
Massage voor kinderen is uiteraard anders ingekleed en opgebouwd, zoals ook babymassage zijn specifieke aanpak kent.

Een vertrouwensrelatie opbouwen met het kind is essentieel. Tijd voor een gesprekje is zeker noodzakelijk en wordt evenzeer centraal gesteld als de massage. Ieder kind is anders en vraagt een individuele aanpak. De leeftijd speelt hier uiteraard ook een grote rol.

Bij elk kind komt massage ten goede maar in het bijzonder kan massage helpen bij  kinderen die makkelijk of veel huilen, onrustige of gespannen kinderen, hooggevoelige kinderen en slecht slapende kinderen.

Een kindermassage heeft niet tot doel de spieren te manipuleren. Bij een kindermassage gaat het vooral om het brengen van rust door de zachte aanraking en persoonlijke aandacht.

Praktisch
Een kindermassage duurt 15 tot 30 minuten, naar gelang de leeftijd.

Mama's moeten uiteraard aanwezig zijn tijdens de massage!


Tarief: 20€Kindermassage 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu