Fibromassage - Relax4You

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Fibromassage

Massages
 


Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibro = bindweefsel, myo = spieren en algia = pijn. Bindweefsel en spieren behoren tot de weke delen van het lichaam. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd en behoort tot de meest voorkomende pijnsyndromen.

Fibromyalgie komt voor bij ongeveer 2 op de 100 volwassenen, vooral bij vrouwen in de leeftijdscategorie van 20 tot 60 jaar.

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid. Dit is vaak niet het enige probleem dat een Fibromyalgiepatiënt heeft. Andere klachten kunnen zijn: (soms extreme) vermoeidheid, slapeloosheid, depressiviteit, hoofdpijn, stijfheid, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten.

Helaas is er nog geen eenduidige oorzaak gevonden en bestaat er nog geen medicijn dat de aandoening geneest.

Fibromassage
Uit recent onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat massage één van de gunstigste behandelingen is voor Fibromyalgiepatiënten.

Wat is Fibromassage?

Fibromassage is een therapeutische massage en wordt als 2 verschillende massages aangeboden:
1. massage tegen pijn
2. massage voor slaap

Fibromassage tegen pijn
Tijdens de massage wordt het bindweefsel tot rust gebracht en worden gespannen en stramme punten verlicht. Ook wordt door middel van post-isometrische spierontspan-ningsoefeningen ontspanning in de spieren gebracht. Na de massage volgen rek- en strekoefeningen.

Fibromassage voor slaap

Het doel van deze massage is het activeren van het parasympathische zenuwstelsel. Het is een langzame, ritmische, massage. De massage werkt het best aan het einde van de dag.

Wat zijn de effecten van een Fibromassage?
Brengt lichaam en geest tot rust
Vermindert stress en pijn in het lichaam
Verlichting van spierkrampen
Het versterken van het lymfesysteem
Verlagen van de bloeddruk
Opname van zuurstof in de spieren
Verbetering van het bewegingsapparaat
Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller: Endorfine

Hoe lang duurt een massage?

Tijdens de eerste afspraak wordt er een intakeformulier ingevuld en worden de klachten besproken. Dit duurt ca. 20 minuten. Er wordt individueel gekeken wat de beste behandeling is en een behandelplan wordt opgesteld. (Als de pijnklachten erger zijn dan de slaapklachten, zal er gestart worden met een massage tegen pijn.) De eerste massage tegen pijn zal maximaal 20 minuten in beslag nemen.

Afhankelijk van de locatie met de meeste pijn wordt er gemasseerd op de rug, de benen (voor- en/of achterkant) of de nek en schouders. Deze tijd kan verlengd worden als de toestand van de Fibromyalgiepatiënt dit toelaat. De frequentie van de behandelingen is per persoon verschillend en afhankelijk van diverse factoren. Omdat het tijd nodig heeft voordat de Fibromassage effectief gaat worden, wordt de behandeling in kuurvorm aangeboden.

Het is belangrijk voor mensen met Fibromyalgie te blijven bewegen. Voorbeelden van sporten zijn:

Wandelen
Fietsen
Zwemmen

Tarief:
Duur 30 min: 20€
Duur 60 min: 40€Fibromassage 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu